Spara pengar genom minskade vardagsutgifter

Kapa kostnadernaIbland kan man bli överraskad över hur mycket pengar som går åt varje månad i elräkningar och utgifter utan att man egentligen känner att man har gjort något speciellt. Många bäckar små brukar man ju säga och det gäller även när det kommer till räkningar. Höga elräkningar är något som brukar vara vanligt idag då de allra flesta har många elektroniska produkter i hemmet som ständigt står och drar el. Nedan så kommer några tips på hur man kan minska sina utgifter kring el och spara en hel del pengar. För bara man är uppmärksam så lönar det sig snabbt.

När det kommer till värme så är det faktiskt något som vi lägger onödigt mycket pengar på många gånger. Att ha ett varmt hem är inte något som man ska ändra drastiskt på men om man skulle sänka temperaturen med en grad i hemmet så kan det resultera i att man kan spara ändå upp till 5 % av uppvärmningskostnaden. Istället för att låta fönster och dörrar stå öppna en längre tid då man vill vädra så kan man försöka vädra effektivt med korsdrag under en kortare period, detta gör att bostaden kan värmas upp fortare vilket man sparar pengar på.

Det finns många elektroniska produkter i våra hem idag, datorer, tv-apparater, ljudanläggningar med mera, listan kan göras lång. Alla dessa brukar ofta stå på stand-by, och även om det drar väldigt lite med ström så är det inte gratis. Om man har för vana att stänga av all elektroniska prylar så kan man spara in en del pengar på det. Man kan lätt lösa detta med strömbrytare för smidighetens skull.  Något som man är väldigt beroende av under vintertid är ljus, och genom att byta till lågenergilampor eller LED-lampor så kan man spara mycket pengar. Det är lite dyrare att köpa men det tjänar man snabbt in på minskad energiförbrukning.

När man skall tvätta så bör man vänta tills man har tillräckligt med kläder för en full tvätt. För onödiga tvättar kostar pengar. Och man kan enkelt hängtorka sin tvätt på ett torkställ istället för att torktumla tvätten. Man kan spara in mycket varmvatten på att duscha istället för att bada. Genom att använda sig av vattenkokare så sparar man mycket energi till skillnad från att koka upp vatten på spisen. Detta är några enkla tips men som kan hjälpa till att minska elräkningen, allt handlar om anpassning.

Sickbitch

En kommentar

 1. Hej
  Råkade se din blogg i och med att jag, via Google, får länkar till texter om privatekonomi …
  Tänkte bara, i det sammanhanget, berätta att det finns verktyg/tjänster på nätet om du vill ha hjälp att hålla koll på pengarna. Det det jag/vi har utvecklat är ett av dessa.
  För din information så har vi, vid olika tillfällen, frågat våra användare om, och hur, de har nytta av det – De säger att de ”förstår den egna ekonomi bättre” och, vilket är allra roligast, att de även säger att de ”får mer pengar över”. Och det är ju bra. Och logiskt; Att ha koll borde rimligen ge bättre resultat än att inte ha det.
  Prova/använd gärna. Lycka till med att sköta din ekonomi! 🙂
  Mvh Hans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *