Låna pengar trots att du saknar inkomst

Att ha en inkomst är viktigt för att kunna låna pengar. Det finns dock banker som låter dig ta ett lån utan inkomst. Dessa lån är oftast betydligt dyrare än andra lån. Mycket av den ökade kostnaden beror på att du som låntagare just saknar inkomst. När banken lånar ut pengar till dig som saknar fast inkomst tar de en betydligt högre risk än om du kan visa att du har jobb och fast inkomst.

arbetslöshetÄven du som låntagare bör akta dig för att ta ett lån om du saknar inkomst. Det kommer naturligtvis bli svårare för dig att återbetala lånet om du inte kan vara säker på att få lön omkring 25:e varje månad.

Du kan trots allt försöka få ner kostnaden för ett lån om du saknar inkomst. Du kanske t.ex. äger en lägenhet som inte är så högt belånad. Då kan det vara möjligt att belåna den ytterligare och på så sätt få en bättre ränta. Eftersom du då lämnar en säkerhet till banken är de inte helt beroende av din ekonomiska situation för tillfället, utan kan lösa lånet genom att tvånga dig sälja lägenheten om du missköter dig för mycket.

Till sist vill jag ännu en gång avråda dig från att låna pengar om du saknar inkomst. Risken är stor att din ekonomi inte kommer förbättras när det är dags att återbetala lånet. Då kan du hamna i en lånekarusell där du tecknar nya lån för att återbetala ett gammalt. Om den karusellen får snutta tillräckligt många varv kan det vara svåt att få stopp på den eftersom skulderna och kostnaderna hela tiden växer sig större. Befinner du dig däremot i en tillfällig arbetslöshet och är 100% säker på att fu har jobb inom kort kan det vara en bra lösning att täcka upp med ett mindre lån. Det kan ju faktiskt hjälpa dig att betala räkningar och slippa hamna hos inkassobolag eller Kronofogden.

Lycka till med din ekonomi och tänk noga igenom dina beslut!

admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *