Finansiera bilköpet med ett lån

Det är idag möjligt att få ett lån för att köpa en begagnad bil av en privatperson, även om det är lite svårare och ställer lite högre krav än annars.

Förutsättningarna för att få låna pengar till ett sådant bilköp är i grunden desamma som i alla fall där man vill ha en kredit. Man ska bedömas vara kreditvärdig; det vill säga ha en stadig inkomst och inte ha en dålig historia med misskötta lån.

De speciella omständigheter som gäller vid köp av bil från privatperson är dels kraven på högre ränta och dels att man inte kan använda bilen som säkerhet.

Ur långivarens synvinkel är det alltså enbart hans förtroende för köparen som låntagare som är avgörande. Kravet på kreditvärdighet kan alltså vara lite högre. Beloppet som lånas ut kan också bedömas med lite större försiktighet.

Villkoren för ett lån av den här typen blir också lite hårdare. Dels kan man räkna med en kortare återbetalningstid (max fem år) och dels blir räntan betydligt högre.

När man vill ansöka om ett lån är det enklaste att gå över nätet om man inte har någon annan självklar långivare. Såväl banker som olika kreditinstitut ger möjlighet att göra en ansökan på nätet och även få lånet beviljat. Detta förutsätter givetvis att man får redogöra ordentligt för sin ekonomi i ansökningen.  Långivaren gör sedan en oberoende kontroll av din kreditvärdighet och kan meddela inom några dagar om din kreditansökan har blivit beviljad eller inte.

Sickbitch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *